PORTFOLIO | BOEKEN

OPDRACHTGEVER: Scherpontwerp
PROJECT: herinneringsboek IKEA
ANTONIA: interviews en tekst

herinneringsboek IKEA

herinneringsboek IKEA

herinneringsboek IKEA

IKEA Sliedrecht was in 1978 de eerste IKEA vestiging in Nederland. Na bijna 30 jaar was de sluiting onvermijdelijk, omdat er geen uitbreidingsmogelijkheden meer waren op die locatie. Om het personeel (190 man) te troosten werd een herinneringsboek uitgebracht. ANTONIA interviewde medewerkers, deed research in het archief in Amsterdam en verzamelde belangrijke informatie, leuke weetjes en feiten. In samenwerking met de ontwerpers van Scherpontwerp ontwikkelde ANTONIA een uniek naslagwerk met anekdotes, foto's, interviews en beschrijvingen van legendarische IKEA fratsen. Op de frontcover: het eerste IKEA magazine dat in Nederland uitkwam. Op de backcover: het hele team van vestiging '080'.

PORTFOLIO | BOEKEN

OPDRACHTGEVER: Smeva 
PROJECT: jubileumboek
ANTONIA: research, tekst en vormgeving

De geschiedenis van Smeva

Frans Smets (1932) vertelt in het boek 'De geschiedenis van Smeva' het boeiende verhaal van het koeltechnisch bedrijf Smeva uit Valkenswaard. Het bedrijf dat zijn vader Marcelis Smets (1888) oprichtte in 1920 en dat van een eenvoudige timmerwerkplaats uitgroeide tot een gerenommeerde partij in Nederland op het gebied van koeling. Als zoon en opvolger van de grondlegger deelt Frans zijn herinneringen in dit boek. Soms doorspekt met humor, soms bitter ernstig. Met de komst van dit boek is Frans’ droom uitgekomen. Het bijzondere verhaal van Smeva zal niet verloren gaan. Familieleden, medewerkers en relaties van Smeva ontvingen een exemplaar.

PORTFOLIO | BOEKEN

OPDRACHTGEVER: uitgeverij De Boekenmakers 
PROJECT: boek De maakbare dader | Vrijspraak maar toch levenslang 
ANTONIA: auteur
OPLAGE: totaal 11.500 exemplaren

De maakbare dader

De maakbare dader

In 2008 verschijnt bij uitgeverij De Boekenmakers het boek ‘De maakbare dader’. Het vertelt het tragische verhaal van een man die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw. Politie en justitie proberen op opmerkelijke wijze tot een veroordeling te komen. Dit aangrijpende verslag laat zich lezen als een waargebeurde thriller en is een pleidooi voor meer zorgvuldigheid binnen het opsporingsapparaat.

Na lancering in 2008 komt in 2012 een herziene versie (met nieuwe titel ‘Vrijspraak maar toch levenslang’) op de markt.

Het boek krijgt o.a. aandacht bij RTL Boulevard, een recensie in de Panorama en een viersterrenbeoordeling op Crimezone.nl. Winkelketen Action toont interesse en bestelt 10.000 stuks in klein formaat. Het Nederlands Film Instituut onderzoekt of het boek potentie heeft voor een verfilming. 

Press Enter to Search